2011. április 26., kedd

40. The mysterious Magic Castle again

Csütörtökön ismét volt rá lehetőségem, hogy ellátogassak a Magic Castle-be. Ezen a héten Dean egyik
kedvenc?, inkább nagyon szeretett művésze érkezett a kastélyba, mégpedig egy marionett bábú művész.

4 órakor jött értem Dean, hogy aztán ismét az ő házában gyűljön össze a társaság. Ezúttal Zena, Dean, Yvonne, Dave, és én mentünk. Davenek volt egy fura kérdése indulás előtt: -"Hozhatom a pisztolyom?" Persze nem hozhatta :) Amúgy Dave egy Hummer-el parkolt le a ház elé. Indulás előtt megint jót beszélgettünk Heather-rel (ő mint barát lakik Dean-éknél, egyébként pultoscsaj a Britisherben.)

Korábban szóba került Dean bankkártyája, ami baromira nem egy átlagos bankkártya, hanem egy American express black card, hivatalos nevén: Centurion card. Ilyen kártyája főleg a leggazdagabb sztároknak van, akik évente dollármilliókat költenek. Dean szerint ő a legcsóróbb ember a földön, akinek mégis sikerült szerezni egyet. Így néz ki:


Ha úgy gondolod, hogy elég menő vagy, hogy neked is legyen egy ilyen kártyád, akkor az első dolgod, hogy egy év alatt 250 000 dollárt ( 45,5 millió forint ) költs a kártyáddal. Deannek ez egy szerencsés együtt állás miatt jött össze. Több ismerőse is ugyan abban az évben vett nagyobb összegért házat, autót, lakókocsit... Ezeket mind Dean fizette a kártyájával, hogy legyen egy black card-ja. Miért is jó egy ilyen kártya?

  • Sok repülőtársaságnál automatikus arany minősítés, ami különleges bánásmódot jelent az utassal, és csomagjával.
  • Automatikus csomagbiztosítás
  • Elite status autó bérlésnél
  • Privát repülő szolgáltatás program
  • Hotel elit státusz, ami miatt a foglalásod automatikusan első osztályúvá upgrade-elődik.
  • Az elköltött pénzzel pontokat gyűjthetsz, amiket repülő utaknál kilométerekbe válthatsz be.
  • ...
Az előnyök száma végtelen, de talán a leghétköznapibb a sok közül, hogy rád csodálkoznak, amikor ezzel fizetsz. (A mi esetünkben meglepődnek, hogy egy kisbusszal járunk ferrari helyett.) Akit érdekel: google/centurion card

Kicsit késve bár, de sikerült elindulnunk. Felvettük Yvonne-t, és már száguldottunk is a jól ismert 14-es úton LA felé. Ezúttal próbáltam fotózni, hogy legalább kintről meglegyen a kastély, de sajna eléggé elmosódottak lettek.


Aznap Dave, és Yvonne volt a "Magic Castle szűz", úgyhogy Dean Yvonne-nak mondta, hogy az ajtó az open sesame varázsszóra nyílik. Yvonne nem hitte el. :D Amikor mégis bejutottunk Dean körbevezetett minket a kastélyon. Voltak olyan részek, amiket előző alkalommal nem tudtam megnézni. Az első show a palace of mystery-ben volt. Előtte megismerkedtem egy kedves öregemberrel, aki klub tag, és be is mutatott nekem egy trükköt 1, és 5 dollársokkal. Amíg várakoztunk vele beszélgettem. A palace-ban lépett fel: Eric Buss, Scott Land a marionett művész, és Chris Randall. Mindegyik honlapon van videó is. A show ismét parádés volt, de ezúttal jóval kritikusabban néztem a műsort. Talán ennek köszönhetően jó pár trükköt megfejtettem. Hiba volt, mert azután rögtön elveszti a varázsát a dolog.


Tovább mentenünk a palace melletti nagyobb terembe, ahol Richard Dinner lépett fel. Az ő műsorán már sokkal inkább sikerült beleveszni a hogyan-okba. Hihetetlen trükköket mutatott be. 3 - a nézők közül összegyűjtött - gyűrűt szervezett láncba, és varázsolt el lakattal lezárt dobozba, illetve gyümölcsbe. Nem volt semmi.

A leghatásosabb műsor mégis az utolsó - a close-up room-ban fellépő Bill Goodwin volt. Olyan dolgokat művelt a kártyával, amiket még Dean sem tudott megmagyarázni, pedig ő teljesen otthon van a kártyatrükkökben. Egy dolgot tudtunk biztosan. Minden amit csinál, ügyesség, és gyorsaság kérdése. Mindent egyetlen hétköznapi kártyapaklival mutatott be. A legmegdöbbentőbb trükköt a végére hagyta. A mutatvány hosszabb volt, de a legjobb része, amikor egy negyed dolláros az orrunk előtt "égetett" lukat a kártyapakliban, és állt meg a korábban a volunteer által kiválasztott kártyánál. Döbbenetes volt!!!

A close-up előtt kipróbáltunk néhány ínyencséget: Shrimp coctail, Portobello Fries


Az utolsó show után még egy kicsit maradtunk élvezni Irma a láthatatlan szellem zongorista előadását. Róla annyit kell tudni, hogy bármilyen dalt kérhetsz tőle, és már játssza is. Egyszerűen a zongora fölé kell hajolnod, és érthetően mondani, hogy mit szeretnél hallani. Én tudom a titkot, de nem árulom el :)


Hazafelé mindenki elég aktív volt. Jót beszélgettünk, főleg filmekről. Ismét egy nagyon jó nap után, kb hajnali 1-kor sikerült ágyba kerülni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése