2011. április 8., péntek

26. Sashami

Hosszas haza-skypeolas után 12 óra felé indultunk egy Japán étterembe, a Bigtuna-ba. Az úton Dean elmesélte, hogy egy nagyon furcsa emberrel kajálunk együtt. A neve Dave. Ő azért furcsa, mert az állításai 90%-ban nem igazak, vagy csak részben igazak. Alapvetően különböző koncertekre és eseményekre szerez, és ad el jegyeket. Backstage-ekbe visz be embereket. Régebben szerencsejatekkal is foglalkozott, elég sikertelenül. Jelenleg teljesen le van égve. Ezzel szemben folyamatosan milliókról, vagány autókról, több saját házról beszél. Ezzel ellentétben úgy kellett elmenni érte kocsival.

Warren, és Dave után megérkezett Mike és Blondie is totál ittasan. Végig vihogták az ebédet, úgyhogy sajnos nem tudtam teljesen rátenni magam Dave jellemére. A legérdekesebb a kaja volt. Sosem ettem még sushit. Igazából most sem sushit ettem, hanem sashami-t baked green mussels-el, azaz nyers halat sült zöldkagylóval + zöldséggel, rízzsel, öntetekkel. Ezt az ízvilágot erősen szokni kell. A kagylótól először szó szerint a hányinger kerülgetett. Főleg a szaga émelyítő. A nyers hal ízlett. A főétel előtt szakét is felszolgáltak (melegen), amivel egy régi vágyam teljesült. Ebből aztán ittunk is jó sokat. A pálcikákkal kajálás nem nagyon ment még, de próbálkoztam. Mellettem mindenki olyan jóízűen ette a gusztustalanabbnál gusztustalanabb tengeri herkentyűket, hogy valami jó biztos van bennük. Meg kell barátkozni vele, és meg kell tanulni élvezni ezeket az ízeket.

A japán étterem után még elugrottunk agyagkorongokat venni szombatra. Wallmartban szereztük be őket. Itt a bevásárlókocsikat nem fémérmével védik az ellopás ellen, hanem úgy, hogy egy sárga vonalnál leblokkolnak a kerekei. Nem tudod tovább tolni, csak hurcolni. Persze, hogy kipróbáltam :) Kimentünk a lőtérre betölteni a  korongokat + kicserélni néhány alkatrészt a gépekben. A nap hátralévő részében a Dean háza, Warren háza, Britisher bermuda háromszögben ingáztunk. Többek között az esti kocsilopás (Britisher előttről) kinyomozása végett. Nem olyan komoly az ügy. Felvette a biztonsági kamera. Dean az autókázás közben elmesélt még egy vicces storyt. Yvonne, és Teresa - két pultos csaj a Britisherből - közt elég nagy konfliktus feszül. Ezért Teresa 2-3 hete egy kulccsal végigkarcolta Yvonna kocsiját, amit később letagadott. Nem volt szerencséje, akkor is működött a kamera. A "szappanopera" után kb 7-8 között értem haza eléggé kimerülten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése