2011. április 11., hétfő

28. part 1 - Universal Studios

Ezt a témát nem akarom túlmagyarázni. Itt a szavak nem sokat érnek, a Universal Studios-t úgy ahogy van át kell élni. Cserébe sok-sok videó, és kép következik.


Kicsit több mint 1 óra utazás, és egy Mekis reggeli után érkeztünk meg a Universal city vonzáskörzetébe.



Áthaladtunk a kapun, ahol ellenőrizték a jegyeket, a parkolóházból fellifteztünk a Universal szintig, és már ott is találtuk magunkat a Universal Citywalk-on. Nagy "rózsaszín hab" az egész. Azt sem tudod hova nézz annyi színes műanyag dísz mondja, hogy "ITT VAGYOK!" Persze hatalmas élmény! Kifelé jövet időztünk többet itt. Most rohantunk befelé a parkba.



Ahogy átverekedtük magunkat a citywalk-on, megérkeztünk a park bejáratához, a nagy forgó Universal Studios földgömbhöz.



Jegy ellenőrzés, táska átvizsgálás, és csak úgy juthatsz beljebb. Itt megint egy nagy rakás látványosság, mégsem időztünk, indultunk a Studio Tour felé.


Csekély sorbaállás után felkaptuk a 3d szemcsiket, betereltek minket a kijelölt várakozó helyre, és jött a tram.


Ami utána következett, az beleégett a retinámba. Csak, hogy néhány látványosságot megjegyezzek: Sorban bemutatták a hollywoodi stúdió színpadokat (nagy dobozok), a különböző országok helyben felépített tereit, helyszíneit. (Pl.: Láttunk benzinkutat a vissza a jövőből.) Persze végig mutogatták a kocsiban lévő TV-ken, hogy az adott set-nél milyen filmet forgattak.




Vicces, hogy mi van a díszes homlokzatok mögött. Az itt felépült movie set a világon egyedülálló, maga Steven Spielberg is részt vett a tervezésben (miután teljesen leégett ez a rész). Filmek, amiket itt forgattak, story a Phoenix projectről





Jött a King-Kong 3d 360. Beparkolt a vonat egy sötét alagútba, ami mindkét oldalon egy félgömbbel volt körbevéve. Erre vetítették a 3d-s mozit, közben a vonatot folyamatosan rázták, mozgatták, vízzel fröcskölték. Tényleg elhitted, hogy ott ülsz a King-kong, és a T-rex harc kellős közepén. Jelenleg ez jelenti a mozi csúcsát. A rövid filmet egyébként Peter Jackson rendezte (Gyűrűk, Ura trilógia, és az új King-kong film.)


Az orrunk előtt mutattak be egy kocsi robbantós, és egy árvíz jelenetet. (Mind a kettőt felvettem)


Átélhettünk egy földrengést a metró aluljáróban, egy cápatámadást a tó közepén. (Szintén lesz videó róluk)


Végigvezettek minket azon az utcán, ahol a Született feleségeket forgatják.



Jött a Grinch set, és a Psycho ház.


Steven Spielberg - Világok Harca



Itt a videó, hogy jobban elképzelhető legyen az élmény, amit ebben az egyetlen egy túrában átélsz.



A Studio Tour után a The Simpsons Ride következett. Jó hosszú kígyózó sorban állás után vezettek minket beljebb, és beljebb. Mindenhol kellett várnunk egy keveset. A ride persze kárpótolt mindenkit. Ez nem egy igazi hullámvasút, hanem egy szimulátor, amibe beleülsz, kitolnak egy 24 méter sugarú negyedgömb vászon elé, amire a full HD minőségnél 4x nagyobb felbontásban vetítik a környezetet. Kb 3-4 másodperc, és a hidraulikus karokkal mozgatott autóban az agyad elhitetteti veled, hogy ott ülsz a csillében, ami éppen 100 métereket zuhan. Félelmetes! (Bent nem lehetett videózni)



Hosszú kanyargós úton leértünk az alsó részhez.



Következett a Jurrassic Park. Gyerekkorom egyik meghatározó élménye, most élőben, az orrom előtt. Mindenhonnan bömbölt a filmzene, ami szintén nagy kedvencem. Totál elérzékenyülés. Ha valaki megbök lehet elsírom magam.




Egy kanyargó folyón élheted át a filmben tapasztalt helyszíneket, jeleneteket, dinókat. A ride végén miután halálra rémít a 15 m-es T-rex, fejest ugrasz a 25 méteres szakadékba, hogy aztán egy hatalmasat csobbanj az alján. Jöjjön megint a videó.




A park leggyorsabb hollámvasútja következett: Mummy The Ride.




Nem áradozok, egyszerűen durván jó volt. Meghalsz!

Benéztünk egy múzeumféleségbe, ahol az itt készült filmekről, és magáról a helyszínekről láthattunk sok-sok tárgyat, képet, emlékek.



Visszalépcsőztünk a felső parkba. A Shrek 4d következett. Az érdekessége, hogy a 3d mellett az ülésedből folyamat kapod a vizet, szelet, és rázzák, ahogy tudják. Az biztos, hogy nem ez a jövő. Számomra egy ilyen mozi nem lesz sokkal élvezhetőbb, mint egy sima 2d-s.



A következő videó nem a 4d film, hanem csak az előcsarnok. Így szórakoztatták a népet, amíg sorban állt.



Még csatangoltunk a parkban, kipróbáltuk a House of horrors-t, aztán elindultunk kifelé.



Újra a citywalk. Most végigjárkáltuk az érdekesebb üzleteket, boltokat. Kajáltunk a Hard Rock Café mellett. Vettem sok-sok gumicukrot, meg űrhajós jégkrémet, ami száraz volt, és meleg, de mégis az volt az érzésed, hogy jégkrémet eszel.




Kifelé menet elcsodálkozhattunk az iFLY nevű berendezés előtt, ahol súlyos dollárokért kipróbálhattad milyen érzés ejtőernyőzés előtt zuhanni. Az animátor csávó bemutatott egy nem gyenge műsort.



Ezzel nagyjából végig is pörgettük a Universal Studios-t, hogy 20-30 perc múlva egy újabb adag 'waaaááá' jöjjön: Hollywood.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése