2011. április 27., szerda

42. Six Flags - Magic Mountain vidámpark

Szombaton nagy napra ébredtem. Egy hatalmas gyerekkori álmom vált valóra, végre felülhettem igazán extrém, igazán hatalmas, és igazán gyors hullámvasutakra. Best szülinapi ajándék ever.

9 óra körül indultunk Lancasterből. 1 óra múlva már meg is érkeztünk a Six Flags park bejáratához. Orbitális nagy parkoló, ahonnan tram-ekkel (nincs rá jó magyar szó: a vonat, és a busz keveréke.) szállítják a népet a főbejárathoz. 10-kor nyit a park, mi 10:40-re értünk oda, de már ekkor hatalmas tömeg volt.




Nekünk már megvolt az online rendelt jegyünk, így skippelhettük a kasszákat, az első kapu amivel találkoztunk egy biztonsági ellenőrző pont volt. Táska le, zsebek kiürít, kapun átballag. Egy másik kapunál kezelték le a jegyeinket. A következő állomás a Flash Pass értékesítő pont volt.

Itt indul be a "lehúzó" gépezet (de erről majd később.) A Flash pass egy olyan lehetőség, amivel előre tudsz foglalni helyet - egyszerre csak - egy ride-ra, így nem kell végigvárnod a sok esetben több órás sort. Irónikus, hogy a flash pass-ért is sorban kell állni, nem is keveset. Korlátozott darabszámban kapható. A horror most kezdődik: A jegyedért, kedvezményesen 35 USD-t fizetsz, míg a flash pass újabb 54 dolcsi ( ezt meg kell venned, ha forgalmas napon mész, és mondjuk 4-nél több hullámvasútra akarsz felülni/nap. ) A pénzlehúzás ott folytatódik, hogy a legtöbb ride-ra nem nagyon engednek fel táskát, amit az előtte lévő fizetős szekrényekben tudsz elhelyezni. MINDEN EGYES HULLÁMVASÚT ELŐTT. (Nem szabad nagy táskát bevinni, az övtáska bőven elég, és azt nem vetetik le veled.) Az utolsó bőrt a kaja, és pia árusok húzzák le rólad. Egy limonádé 3-4 dollár, a legrosszabb hamburger, vagy hotdog pedig 7-8. Mi előre csomagoltunk magunknak ebédet, így legalább az uccsó csapástól megmenekültünk. Na de a park kellemetlen része itt véget is ér, mert, ha ezen túl vagy, akkor egész nap olyan élményben lesz részed, amit garantáltan sosem felejtesz el!

A procedúra után a park egyik leghíresebb roller coaster-hez indultunk az X2-hőz, és beálltunk a sorba, UGYANIS erre az egyre nem vonatkozik a flash pass. Itt újabb 15 dollárért - csak erre az egyre - megválthatod a várakozás nélküli jegyet, egyébként 2,5-3 órát kell érte sorban állnod. Úgy döntöttünk, hogy nem várjuk végig, és inkább tovább állunk. (Minden ride-nak van neve.)

Térkép, és a ride-ok

A Ninja-ra már tudtunk helyet foglalni, úgyhogy minimális várakozás után jött az első Six Flags-es élmény. Ez kezdésnek pont jó volt. Se nem túl gyomorforgató, se nem túl extrém, de pont elég gyors. Nem síneken mész, hanem felülről lógatják be a kocsikat. Nagyon élveztem.

Jet Stream: Ez egy vizes ride. Csónakokban ülve haladsz a kényszerített pályán. A végén egy 17 méteres lejtőn zuhansz le. Ez a legmeredekebb! Szó szerint, és átvitt értelemben is. Jó volt, és nem is lettem olyan vizes.

Gold Rusher: Ez a park elsőként megépített hullámvasútja. Úgy gondoltam, hogy ez biztos nem olyan vészes, itt az idő, hogy felvegyek egy ride-ot. Rossz döntés volt, mert igaz, hogy nem volt túl veszélyes, de mivel egy öreg masináról van szó, olyan rázós volt, hogy majdnem kiesett az iPhone a kezemből ( ez a videóban érzékelhető is lesz. ) Ennek ellenére azért nem volt rossz.




Ezek voltak a bemelegítő körök. Következett a mélyvíz.

Tatsu: A Tatsu sárkányt jelent japánul. A jelentés az utazás módját hivatott előre jelezni. Miután beleültél a szuperbiztonságos ülésedbe, 90 fokkal elforgatnak úgy, hogy arccal lefelé nézel. Mintha repülnél. Flying coasternek is hívják. Ebben a kategóriában ez a világ legmagasabb, leghosszabb, és leggyorsabb ride-ja, mellesleg az egyik kedvencem. Teljesen más érzés, hogy végig látod a parkot, a tájat alattad. El tudod hitetni magaddal, hogy tényleg repülsz. Az útvonal tele volt csavarokkal, hurkokkal, és volt zero gravity feeling is. Profi



Déja-vu: Számomra a legextrémebb hullámvasút következett. Először felhúznak egy kellően magas függőleges falra, majd elengednek. Félelmetes sebességgel (a későbbi videóban csekkolható) zuhantunk le, és siklottunk végig a kanyargós, hurkos acélpályán egészen fel a másik oldalon lévő függőleges szakaszra. Itt megállt a gép, de ahelyett, hogy visszazuhant volna, még följebb húzták, és ugyan azt a pályát átélhettük visszafelé is. Innen a név. 

  

Apocalypse: Ez egy modern ride, de a nosztalgikus fa szerkezettel. Mielőtt elértünk volna a kocsikig, végig kellett mennünk egy labirintuson, ahol kiállított TV-kel, és berendezett szobákkal meséltek el egy storyt. Ez volt a hullámvasút "háttértörténete". Még előre foglalva is elég sokáig tartott míg elértük végre a kocsikat. "Hatalmas szerencsénkre" pont előttünk akadtak meg a kocsik a pályán. 10-15 perc várakozás, szerelés után közölték, hogy nem tudják mennyi ideig fog tartani a javítás, úgyhogy az exit-et választottuk. Később aztán visszatértünk. Elég jó volt, főleg egy fa szerkezethez képest. Sok kanyar, döntött pálya, nagy sebesség.





Kajaszünet következett. Kimentünk a parkból, és a kocsinál ebédeltünk. Tele hassal indultunk vissza a park felé.

Goliath: A park egyik legmagasabb hullámvasútja. Nem voltam benne biztos, hogy kapásból ebéd után kéne bevállalni... Az első pukli majdnem 78 méterre húz fel (ez nagyjából a pécsi magasháznak felel meg.) és onnan arclobogtató sebességgel indulunk meg lefelé, hogy az alján elérjük a 136 km/h-ás sebességet. A következő domb majdnem ugyan ekkora, azzal a különbséggel, hogy 90 fokkal megdöntve indulunk lefelé. Abszolút azt éreztem, hogy itt fogok kiesni a kocsiból. (Itt nem volt agyonbiztosítva a ride. Egyszerűen egy rudat toltak elénk.) 2. legextrémebb díj.


Colossus: Ez egy öreg faszerkezetes monstrum. Tényleg hatalmas. Ahhoz képest, hogy elég idős, kellően megizzasztja az embert. Egyetlen baj itt is, hogy rettenetesen hangos, és kiráz belőled mindent a zötyögős pálya. Erre annyira nem figyelsz, amikor 60-80-nal repesztesz lefelé.


Jött a Scream: Ezt a track-et már kívülről is lehet látni, és már onnan sem túl bizalomgerjesztő, hogy tele van szórva hurkokkal, csavarokkal, meg ezek kombinációjával is. A név, és a látvány miatt eléggé tartottam tőle. Nagy meglepetés volt, hogy ennek ellenére olyan kényelmes volt végig, hogy ez lett az egyik kedvencem. A modernebb technológia miatt sokkal simábbra építették a pályát, így sokkal jobban oda tudsz koncentrálni a kanyarokra, és kiszámíthatóbb a történet.

Hasonló érzésem volt a Riddler's  Revenge-ben is. Ennek a különlegessége, hogy állva zúzhatod végig a pályát. Fun! Másik kedvenc.



Időrendben ekkor mentünk vissza az Apocalypse-hez.

Elég kevés időnk maradt, úgyhogy utoljára választottuk a másik vizes pályát, a Roaring Rapids-t. Itt 10 személyes úszógumi csónakokba ültünk be, és élhettünk át vadvízi evezés érzést. Az egyetlen szépséghibája, hogy bőrig áztunk. Mintha csak a zuhany alól léptünk volna ki. Kalandos volt!



Mielőtt elmenekültünk volna a parkból, vettünk 6 db fudge-t, és csináltunk pár vizes képet (amin nem látszik, hogy vizesek vagyunk :) kicsit azért mégis )


Végül itt az összevágott videó.



Amiket időhiány miatt legközelebbre hagytam: Superman, X2, Green Lantern. AZért siettünk, mert este hivatalosak voltunk James-ék hip-hop bulijára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése