2011. április 12., kedd

28. part 2 - Hollywood

A Universal után 2 óra körül indultunk be Hollywoodba. A Kodak Theater mellett parkoltunk egy mélygarázsban. Ahogy felértünk a földszintre egy hatalmas kör alakú belső udvarban találtuk magunkat, ahonnan nyílt a Hollywood Blvd.



A szemem rögtön a kötelezőket kereste. Csillagok a járdán, Kodak Theatre, Hard Rock café. Volt látványosság bőven. Az utca elég népes. Tele van zenészekkel, táncosokkal, filmkaraktereknek beöltözött emberekkel. Mindenki pénzt remél a műsoráért. Minden 10. méteren egy jól öltözött manus osztja a városnézős szórólapokat. Egy ilyen tour-on végigmutogatják, hogy melyik celeb hol lakik. Juhúúú!




Az első állomás a hollywoodi Madame Tussauds panoptikum volt. Már régen voltam a londoniban, nem is nagyon emlékszem rá, hogy ott milyen. Ami itt volt az viszont lenyűgözött. Olyan élethűek voltak a figurák, hogy egy-egy alkalommal tényleg beszívtam, hogy valóban ott áll - mondjuk - Snoop Dogg.



Közvetlenül a bejárat után találkoztunk Barack bácsival. Az első teremben a felkapottabb énekesek, színészek sorakoztak. Lady Gaga, Snoop Dogg, Beyoncé, Britney Spears, Brat Pitt, Angelina Jolie, Will Smith, a főleg az USA-ban híres: Selena Gomez, George Lopez...




A követező egységben a régi idők sztárjai voltak. Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock, Audrey Hepburn. Clint Eastwood...




Jöttek a filmkarakterek a hozzájuk tartozó rendezőkkel: Forrest Gump, Star Trek jelenet, Rocky, Jim Carrey, Steven Spielberg, Quentin Tarantino, Uma Thurman, Jack Sparrow, Cameron Diaz (vele elég jóba lettünk.) Robin Williams






Michael Jackson, David Beckham, Tony Hawk, Terminator, Pókember, Halo, Iron Man...






Madame Tussaud, Morgan Freeman, Jack Nickolson. Egy figura elkészítése kb 800 óra. Az utolsó előtti teremben a viaszbábúk elkészítésének folyamatát mutatták be. A bal alsó hölgy nem élő.



A Madame Tussauds után sétáltunk egyet az utcán.



Majd utána vettünk egy olyan jegyet, amivel 3 helyre mehettünk be. Egy másik viaszmúzeum, Ripley's Believe It or Not, Guinness világ rekordok.

A Hollywood wax museum, főleg film jeleneteket, film karaktereket dolgozott fel, kevésbé élethűen, mint a M.T. Itt csak pár dologra szeretném felhívni a figyelmet: Megfigyelhető a drasztikus különbség a két viaszmúzeum között a Forrest Gumpnál. Látható Hugh Hefner, a Playboy csávó.

 
 
 
 
 
 
 

A következő múzeum a Ripley's volt. Itt mindenféle bizarr, valószínűtlen, hihetetlen tárgyat, esetet mutattak be. Pl a világ egyik legkisebb "festményét" lehetett mikroszkóppal megnézni.


500 kilós; dupla pupillájú; és hasonló emberek.


Túlélhetetlennek tűnő tragédiákat elszenvedett emberek, akik a felépülésük után normális életet éltek.


6 lábú; két fejű, 84 fülű, 264 szemű, 4000 farkú, 300 000 ezer méteres szőrű (na jó a vége vicc.) állatok.


Fogpiszkáló-híd, gomb-bácsi

 

A világ legmagasabb, és legalacsonyabb valaha élt férfija.


Végül pedig következett a Guinness world records, ahol már annyira hulla voltam, hogy se kedvem, se motivációm nem volt, hogy figyeljek, és fényképezzek. Inkább csak végigrohantunk, megnéztük a képeket, mint óvodás korunkban.

 
 

 Amikor kiértünk, már sötétedett. Hollywood ilyenkor mutatja meg igazi arcát. Gyönyörűek a fények, és hatalmasok az Apple iPad 2 reklámok.

 

Ezekkel az esti képekkel búcsúztunk Los Angelestől, de nem örökre, jövünk még.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése