2011. május 8., vasárnap

50. California Adventure - World of Color

Úgy döntöttem, hogy a World of Color-nak egy új bejegyzést nyitok, mert annyira fontos volt számomra. Az egész hétvégének ez volt a fénypontja. Életemben soha -  még eddig itt sem - láttam semmi hasonlót. Nem is csak arról van szó, hogy látod, hanem, hogy hat rád ez a monumentális produkció.

Miről is van szó? A parkban a hatalmas miki egeres óriáskerék előtt van egy jókora tó, ami ugyanakkor egy nagyra nőtt szökőkút is egyben. A World of Color egy fél órás produkció a vízsugarakba vetített fényekkel, filmekkel, lézershow-val, láng effektekkel, zenére. Mindezt olyan hatásosan megkomponálva, hogy engem teljesen elvarázsolt. Nem igazán tudod elhinni, amit látsz, olyan dózisban kapod az ingereket. Előtted több 100 méter hosszan minden pillanatban történik valami érdekes. Itt aztán tényleg megvolt a 3d effekt, ami ebben az esetben nem csak illúzió, hanem teljes mértékben valóságos volt. Ismert Disney film részletekkel idéztek meg hangulatokat, érzéseket, amik alatt az oda illő zene szólt, és az arra jellemző színeket, tónusokat használták. Ezek az apró részletek olyan hihetetlen harmóniában voltak, hogy az egész show alatt végig katarzis élményem volt. Nem is értem pontosan mi történt, de hihetetlen érzelmi töltete volt az egésznek. Komolyan mondom, ezért az egy dologért is érdemes elmenni Disneyland-be.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ez az igazi varázslat!

1 megjegyzés:

  1. ez eszméletlen, még videón keresztül is! irigyellek, de még jó, hogy írod a blogot és így közvetve ugyan, de én/mi is láthatom/juk ezeket a csodákat a világból:)

    VálaszTörlés