2011. május 8., vasárnap

50. California Adventure

A vasárnapi kelés szerencsére nem volt olyan korai mint a szombati. Csillának kellett egyedül korábban kelnie, hogy meghallgasson egy prezentációt, hogy mennyire megérné, ha ő is belépne a Worldmark tagjai közé. Nem lépett be.

Aznap az eredeti Disneyland-el szemben lévő California Anventure következett. A bejárat után egy hatalmas torzított arányú Golden Gate híd alatt áthaladva értünk be a park érdemi részére. A stratégia hasonló volt az előző napihoz. A leglátogatottabb játékkal kezdtünk, a Paradise Pier részen belüli Toy Story Midway mania-val. Ehhez 3/4-ed órát kellett sorba állnunk.



Megérte. Csak úgy mint az előző nap a másik parkban, itt is egy ágyúval lövöldöztünk különböző dolgokra. Annyi különbséggel, hogy nem valós, hanem több 3d-s képernyőn megjelenített "pályán" kellett tovább jutnunk. A kezedben lévő ágyú pedig digitális jeleket küldve tudatta a géppel, hogy hova céloztál. Volt, hogy dartsal lufikat pukkasztottunk ki; volt, hogy karikákat dobáltunk a megfelelő helyekre. Volt olyan pálya, ahol tányérokat kellett összetörni teniszlabdákkal. Mindegyik pályán más, és más értékű célpontok voltak, amiket lelőve pontokat gyűjtögethettél. Hatalmas fun. Ha nem lett volna akkora sor előtte, akkor tuti többször is fölülök rá.



A Toy Storyzás után a park legnagyobb hullámvasútjára ültünk fel, a California Screamin'-re. Ennek az érdekessége, hogy a többi roller coasternél megszokott "unalmas lassan felhúzzuk a kocsikat a domb tetejére" sztori helyett egy elektromágneses pálya lőtt ki minket, fel a pálya tetejéig. Ezután egy nagyon izgalmas útvonal következett, meredek lejtőkkel, hurokkal. Erre aztán később is sikerült felülni.



Ezután megcéloztuk a Tower of Terrort, ami azt jelentette, hogy a park egyik feléből átsétáltunk a másikba. Így gyakorlatilag érintettük a legtöbb látványosságot, mint például a Bug's land-et, a Hollywood Pictures backlotot, és az elecTRONica-t. Ezekről majd később.





A toronyról tudni kell, hogy tényleg a legszörnyűbb rémálmod válik valóra. Legalábbis nekem valami olyasmi volt. Itt egy teljesen más fajta módon rémülsz halálra, mint a hullámvasutaknál. Egy liftbe ülsz be, amivel aztán mindenféle katasztrófa történik. Kezdve a lezuhanástól, addig, hogy kilőnek a ház tetejéig, ahol hirtelen kinyílnak az ajtók, és látod, hogy milyen magasan vagy. A gyomrodra a legszélsőségesebb erők hatnak, amit el tudsz képzelni. Ehhez az egészhez persze szolgáltatnak egy kísértet story-t is, hogy teljes legyen az élmény. Az egyik kedvencem ez volt.






Amikor kiértünk, kapásból a Toy Story életnagyságú játékkatonáiba botlottunk.


Fotózkodtunk a Szörny Rt Sullivan-jával, elnéztünk az elecTRONica egyik helyszínéül szolgáló FLYNN'S játékteremig, ami még zárva volt. Justinnal teljes rajongással vártuk az esti TRON show-t, nagyon kíváncsi voltam, hogy mit hoznak ki belőle. A következő ride a Monster inc. Itt a szokásos jeleneteket láthattuk a filmből, semmi extra.







Jött a már-már 4d-be hajló Muppet Show. Rendkívül humoros volt. Sokat nevettünk. Kis tachtikázás után felültünk a legnagyobb vizes ride-ra, amin eddig ültem, a Grizzly River Run-ra. A forgalmasabb attrakcióknál adott a lehetőség, hogy egyéni jegyet kérj. Az ilyen jeggyel rendelkezőket soron kívül a páratlan csapatokhoz sorolják be, hogy maximális legyen egy-egy csónak kihasználása. Mi is ilyen jeggyel nyomultunk Justinnal, és olyan szerencsénk volt, hogy egy csónakba osztottak be. A vadvízi evezés a Golden State részen volt található, aminek a különlegessége, hogy felépítettek egy hatalmas mesterséges grizzlyfej alakú sziklát. Elég látványos. Maga a csónakos utazás is a grizzly mellett ment el.




Jól elázva beszabadultunk a közeli kalandparkba, a Redwood Creek Challenge Trail-be. Egy nagyon igényesen felépített játszótérről van szó tele vörösfenyővel. Abszolút Mecsextrém park érzés. Ugráltunk, csúszkáltunk, mászkáltunk, játszottunk.







Ezután mentünk ki egy kicsit a parkból, hogy vásároljunk ezt-azt. Először Justin kedvért a Ridemakerz boltba mentünk. Itt a már említett módon távirányítós autókat építhetsz magadnak széles alkatrész választékból. Hatalmas biznisz. További boltokba is bementünk, de az most maradjon titok.



Visszaérve megnéztük a szuper 4d-s Bogár élete sztorit. Itt aztán volt minden. A plafonról gigantikus pókok ereszkedtek le, a szék támlájából fullánkok szurkáltak, vízzel fröcsköltek, füstöt eresztettek be, szóval a lehető legteljesebb módon próbálták elhitetni velünk, hogy mi most egy hangyavárban vagyunk.



Visszasétáltunk a bejárat melletti Soarin' over California szimulátorig, ahova korábban már foglaltunk időpontot. Ez az egyik leglátványosabb attrakció. Egy jó nagy szerkezettel beemelnek egy hatalmas félgömb alakú képernyő elé. Itt Kalifornia ismertebb tájai felett repültünk el. Szó szerint. Alattunk nem volt semmi, lógattuk a lábunkat a levegőben, abszolút visszaadta a repülés érzést. Ami igazán meglepett, hogy az egyes tájak felett a megfelelő illatot fújták be a légtérbe. Pl. amikor narancsfa ültetvények fölött repültünk, akkor narancs illatot éreztünk. Megy a versengés, hogy ki tud több érzékszervre hatni.







Ezzel a kötelezőket le is tudtuk. 6 körül nyílt a FLYNN'S, úgyhogy addig kicsit tekeregtünk. Én megismételtem a hullámvasutat, kicsit szórakoztunk a bug's land-ban, aztán 6-kor kinyitotta kapuit a retro játékterem. Itt aztán mindenféle olds játékot ki lehetett próbálni a Pac-man-től a Tron-ig. Hangulatos egy hely volt, de végül is nem játszottunk, elég sokan voltak.





A játékterem után megnéztük az Aladdin show-t a Hollywood-os részen. Monumentális musical volt, hatalmas díszletekkel, profi technikával. Maga a story tele volt tűzködve apró gegekkel, utalásokkal mai eseményekre, amikkel fogyaszthatóbbá tették a poros történetet. A legjobb karakter a dzsinn volt. Félelmetesen jól alakította a poénos szellemet.



Kifelé jövet ütköztünk bele a Tron táncos előadásba. Egy speciális színpadon táncoltak el jeleneteket a filmből. Nagyon élveztem, mert a műsor alatt természetesen full hangerőn dübörgött a Daft Punk. Az USA-ba érkezésem óta hatalmas fan lettem. A show az esti elecTRONica-t reklámozta. Ez gyakorlatilag egy szabad téri DJ party, ahol ezerrel nyomatják beléd ezt a stílust. Volt a táncnak egy interaktív része is, ahol egy koreográfiát tanítottak meg a nézőknek mozdulatonként. A véleményem az, hogy nem volt rossz, de lehetett volna profibb is, hatásosabb kosztümökkel, díszlettel. Fejlettebb technikával, jobban összegyakorolt koreográfiával.


Ez a táncos show 6 órától 8 óráig folyamatosan ment, kisebb szünetekkel. Egy kis kitérő után sötétedéskor is vissza jöttünk. A kék fényekkel mindjárt hangulatosabbá vált a dolog.





A 8 órás party kezdés előtt volt nagy kivetítős visszaszámlálás, aztán 8-kor elkezdett benyomulni a nép a hatalmas TRON kapun. Maga a party nem volt rossz, de csak egy party, semmi extra. Kicsit többre számítottunk.




9-kor kezdődött a World of Color, úgyhogy nem maradtunk sokat a kék disco-ban. Időben eljöttünk, hogy legyen helyünk a watershow-n. Megint csak le kell szögeznem, hogy a park teljesen más arcát mutatja este, mint nappal. Csodálatosak a fények.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése