2011. május 18., szerda

63. part 1 San Francisco - Chinatown

Szombaton a reggeli fél 6 órás kelés és készülődés után 7 óra után sikerült elindulnunk Lancasterből. Acél nem volt más, mint SAN FRANCISCO. Rettentően izgatott voltam, minden porcikámmal az éppen zajló eseményekre koncentráltam.




Mesélhetnék az útról, a gyönyörű környezetről, meg a hatalmas mezőgazdasági alföldről, de idő hiány miatt ezt most kihagyom. Erről írtam már korábban. Egyedül a Gustine-ban lévő Wolfsen's sausage place-t kell megemlítenem. Ez egy Kalifornia szerte ismert hely, ahol több mint 60 féle kolbászból válogathatsz. Itt reggeliztünk. Természetesen kolbászos szenyát.


A San Francisco-i látogatás szorosan összekapcsolódik egy nagyon kedves hölggyel, akit korábban volt szerencsém megismerni. A neve Lynn. Az ő családjánál töltjük majd az éjszakát, és este egy családi programon is részt veszünk. Először hozzájuk mentünk. Itt váltottunk pár szót, de rohantak is el, mert a lányuk diplomaosztója aznapra esett. 3-an (Zena, Dean, és én) indulunk be a belvárosba.



A várost a két szintes Bay Bridge-en keresztül támadtuk meg. A híd a két "szárnnyal" összesen több mint 7 km hosszú. Az időnk sajnos nem volt ragyogó, de így is gyönyörű volt, ahogy szépen lassan közelítettük meg a várost. Készítettem egy videót is, ahogy áthaladunk a hídon.






Este az R&G Lounge-ba tervezték a vacsorát a Kearny street-en, úgyhogy az étteremtől nem messze a St Mary's parkolóházban hagytuk a kocsit, hogy gyalog/tömegközlekedéssel fedezzük fel a várost. Ez volt az első olyan élményem, hogy égig érő felhőkarcolók között csavaroghattam. Nagyon sok képet lőttem, amit most nem fogok beilleszteni ide, de itt a link a picasa-hoz, és itt a link, ahol látható a térképen, hogy pontosan hol készültek a fotók.

Transamerica Pyramid

Balra a magasabb épület: One Rincon Hill


jobbra: 101 California Street

Balra: 580 California Street

 555 California Street


Először a közeli Chinatown-ba mentünk. Kínán kívül itt található a legnagyobb kínai csoportosulás. Annyira látogatott városrész, hogy évente többen érkeznek San Francisco-ba ezért, mint a Golden Gate hídért. A városrész előtt egy díszes kínai kapu áll, hogy mindenképp észrevedd: egy "másik országba" lépsz át. És tényleg. Megszámlálhatatlan üzlet, sok-sok étterem, teázó, masszázsszalon, az utcán kínai zenészek, kínai emberek. Ezzel egy kicsit belekóstolhattam Kínába is. Nem rajongok ezért az agyondíszített, túl színes stílusért, de mindenképpen nagyon érdekes végigjárni néhány boltot megfogdosni a kínai kultúrához tartozó emléktárgyakat. Csilingelő stresszlabdák, integető cicák, "sárkénytojások", füstölők, mini szökőkutak roskadásig.







Beültünk egy teázóba is, ahol egy hölgy ijesztő szakszerűséggel magyarázta el, hogy melyik tea mire jó, és másodpercre pontosan megmondta, hogy meddig kell főzni, pontosan mennyi teafüvet, pontosan milyen hőmérsékletű vízzel. Ettünk a tea mellet néhány fortune cookie-t is. Ez egy összehajtott süti, amiben egy papír cetli jósol pozitív jövőről.


Chinatown-ból kiérve beültünk a Stinking Rose-ba a Columbus Ave, és a Broadway kereszteződésnél. Azért hívják bűzlő rózsának a helyet, mert a specialitásuk a fokhagymával készült ételek. Olyannyira, hogy még fokhagymás fagyit is lehet kapni. Alap, hogy ki kellett próbálnom. Először meglepődsz a furcsa ízkombináción, de a 3-4 falat után elfelejted, hogy fokhagymás fagyit eszel.

 
 

Szemben volt egy buszmegálló, mellette egy kocsma, élőzenével. Ezzel a busszal jutottunk le a parthoz. A "koncertről" készítettem néhány videót is. ( Megtalálható a fenti videó 3:37-nél )

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése