2011. május 18., szerda

57. IMAX - THOR

Előző nap Dean-nel megbeszéltük, hogy vasárnap segítek neki kicsit a garázsban, utána meg mozizunk egyet. Emiatt aztán megint korán keltem.

Kezdésképpen felszereltem pár polcot, utána rendszereztük a fűtéssel kapcsolatos szerelő holmikat (előtérbe kerül a hűtési szezon.). Kiürítettük a kocsit, aminek az eredménye egy hatalmas szerszám-hegy volt a garázs közepén. Következő héten indulunk egy jó nagy túrára, aminek az egyik része az abalone hounting (búvárkodás). Az ehhez szükséges felszereléseket is megvizsgáltuk, miből van méreteben, miből nincs. Összecsomagoltuk.

Mozi felé menet lemosattuk a kiürített pickup-ot. Warren, és Bob csatlakozott. Irány a vadi új lancasteri IMAX. A választott film a THOR volt, természetesen 3D-ben (a film csak digitálisan konvertált IMAX felbontásúra.).


Lenyűgözött a film. A hatalmas vászon, a 3d, a tudat, hogy mindezt Amerikában teszem elég hatásos volt. Ezeket leszámítva is ajánlom a filmet mindenkinek, aki kicsit is érdeklődik a szuperhősös (Marvel) filmek után.

Mikor hazaértem, Csilláék már otthon voltak. Jót beszélgettünk. Ők elmesélték a sátorozós, horgászos élményeiket, én pedig a hétvége történéseit.

Napi tény: IMAX
-A képrögzítéshez 65 mm-es filmet használnak, ami vízszintesen pörög.
-Így válik lehetővé a 69.6 × 48.5 mm-es képkocka méret
-A rögzítés sebessége: 24 képkocka/másodperc
-Standard vászon méret: 22 x 16.1 m 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése