2011. május 19., csütörtök

63. part 2. San Francisco - Piers, Financial District, R&G lounge

Leértünk a mólókhoz, ami tele volt utcai művészekkel, élő robotokkal, és hasonló csodabogarakkal. A parton különböző helyi kajákat próbáltunk ki (pl.: valami tonhalas levest savanykás kenyérben tálalva.). Benéztünk a Musée Mecanique-ba, ahol főleg öreg játékautomaták voltak, és egyéb vintage emléktárgy. Dean nosztalgiázott kicsit. Rácuppant az egyik Star Wars-os játékra. A múzeumhoz tartozó parton egy 2. világháborús tengeralattjáró volt "kiállítva". A háttérben pedig a közeli Alcatraz sziget.

 
 
 
 
 
 
 

Visszasétáltunk a 33-as mólóhoz, ahonnan indul az Alcatraz túra. Előrendeltük a túránkat hétfő reggelre. Tovább sétáltunk Kelet felé. A Marke Street-en indultunk visszafelé. Először a Financial negyeden mentünk át. Itt vannak a legelegánsabb épületek. Sajnos a közeli Cable car útvonal éppen építés alatt volt, úgyhogy nem tudtuk most kipróbálni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A vacsiig volt még egy kis időnk, úgyhogy külön váltunk, úgyhogy kicsit egyedül a saját ritmusomban is körbenézhettem.

 
 

Következett a vacsi. Dean-ékkel az R&G lounge előtt találkoztunk fél 8 körül, és együtt mentünk be a zsúfolt étterembe. Itt aztán találkoztunk Lynn-ékkel, férjével Riar-al, és az ünneplő családtagokkal. Sloan (Lynn lánya), és barátnőjének családja együtt foglalták az asztalokat. Összesen 30-40-en lehettünk. Az étterem elég elegáns volt, mindenkin ing, öltöny, úgyhogy kicsit kellemetlenül is éreztem magam, az egész napos San Francisco séta után beülni egy ilyen helyre. Ezt hamar sikerült elfelejteni, mert mindenki nagyon barátságos volt. Már az elején megismertem David-et Sloan barátját, aki szintén építész. Kapásból kontaktot is cseréltünk, úgyhogy építgetem a San Francisco-i szakmai kapcsolataimat. A vacsi közben Lynn fiával is beszélgettem, de a nevét azért sikerült elfelejteni.



 A kék ingben: Lynn fia, jobb oldalon a középső srác: David

A menü szenzációs volt. Csupa új, pikáns, ínyenc kaja. Előételként kínai levest szolgáltak fel. ötletem sincs mi volt benne. Az íze is abszolút ismeretlen volt. ( A gulyás leves sokkal jobb ;) Ami ez után következett az már viszont igazán ízletes volt. Következett a sült panírozott Dungeness Crab egészben tálalva, amit diótörőhöz hasonló célszerszámmal kellett feltörni. Ez volt az egyik kedvencem. Ez után szépen sorban következtek a különböző tengeri herkentyűk (shrimp, tuna), volt csirke, disznó kínai módra, saláták, és fortune cookie is. A desszert egy 3 emeletes zselés süti volt, aminek csak a legfelső szintjéről tudtuk egyértelműen, hogy mi: kókusz. alatta ?, alatta valamilyen vörös minibabféleség. Én biztosra veszem, hogy valami tengerből halászott dolog is volt benne. A desszert egy gyenge 4-est kap. A vacsi egyben viszont kiváló volt. Jó kaja, kedves emberek, gyönyörű étterem. Like


A vacsi után esős időben autóztunk vissza Lynn-ék házához. Berendezkedtünk a vendégszobákban, és fürdés után fáradtan zuhantunk bele a gumimatracokba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése