2011. május 4., szerda

47. Super Troupers

Csütörtökön a reggeli Pastrami Sandwich-ezés után megejtettük az utolsó simításokat a bérházon. Minden a helyére került. Most már fullos állapotban van.




Este megint Dean-nél volt filmnézős vacsizós est. Heather készített valami csirkés tésztás főtt krumplis kaját, amihez kukoricát ettünk. Nagyon frankó volt. Desszertnek születésnapom alkalmából az itteni kedvencemet, répatortát sütött. Hmm, jobb volt, mint Death Valley-ben.

Vacsi közben erősen néztük a Super Trouper című nagyon beteg vígjátékot. Hatalmasakat nevettünk. Ezek a vígjátékok tipikusan úgy jók, ha van egy társaság akikkel közösen nézed. Így nem csak a filmen, de a másikon is tudsz nevetni. Megint egy jó kis este volt. Ezek a napok kicsit emlékeztetnek az otthoni vasárnapi vacsira, amikor az albérletben mindig másvalaki vendégelte meg a társaságot, és sokszor filmeztünk is.

Napi tény: Itteni népbetegség az ADD/ADHA ( Attention deficit hyperactivity disorder ). Ezt a betegséget főleg a diákoknál diagnosztizálják. Azt jelenti, hogy a belső hiperaktivitás miatt nem képes a gyerek órán figyelni, egy dologra koncentrálni. Ezért legtöbbször orvoshoz viszik, aki felír egy drogot tartalmazó gyógyszert, valamiféle nyugtatót, amivel megszűnik a hiperaktivitás. Csilla szerint a gyógyszer szedésnek a gyerek későbbi életében súlyos negatív hatásai lesznek. Vélhetően az iskolai menzai étkeztetés a felelős a betegségért. Gyakorlatilag emberi fogyasztásra nem alkalmas húsokat, és ételeket tálalnak mégis ehető formában. Szomorú.


Itt ez elég felkapott téma, a csapból is ez folyik. A South Park résztől elkezdve a Jamie Oliver főzőshowig a TV-ben mindenki legalább egy kicsit foglalkozik a betegséggel. Nekünk szerencsére még nem kell ezen aggódnunk kis hazánkban. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése